Forskning fra Videncenter for God Arbejdslyst viser, at hver fjerde lønmodtager i Danmark er udfordret på balancen i (arbejds-)livet på grund af egne forventninger til, hvornår arbejdet er gjort godt nok.
Men hvad betyder den stigende brug af hjemmearbejde for vores trivsel og balance? Hvordan ser en familievenlig arbejdsplads ud i fremtiden? Og er der noget, du som leder skal være særligt opmærksom på, hvis du ønsker at fremme en arbejdspladskultur med bedre balance for dine medarbejdere?
Det er nogle af de spørgsmål, som vi sætter fokus på ved dette event, hvor vi har inviteret de fremmeste eksperter, forskere og ledere, som alle har det tilfælles, at de brænder for at skabe en bedre balance i arbejdslivet.
Eventet tager afsæt i vores rapport Balance – harmoni eller hamsterhjul. I undersøgelsen bag rapporten har vi spurgt 2.000 repræsentativt udvalgte lønmodtagere om, hvordan det står til med balancen i deres liv i al almindelighed og i deres arbejdsliv i særdeleshed. Resultaterne af undersøgelsen suppleres med en række perspektiver fra førende forskere og praktikere fra danske virksomheder og organisationer – du kan møde flere af dem i videoen ovenfor.
Le er optaget af, hvordan man som travl iværksætter, leder og mor til to bevarer den gode balance mellem arbejdsliv og familieliv. Efter flere psykiske tæsk i forbindelse med stress har Le måttet sande, at balance mellem arbejde og fritid ikke bare er vigtig, men fuldstændig nødvendig for at hun kan drive virksomhed og ikke mindst være til stede i sit eget liv og mor for sine to døtre.
Ditte har siden 2012 været administrerende direktør i KFS Boligbyg A/S. Firmaet bygger et hus om dagen. Ditte holder af hverdagen og interesserer sig for menneskers trivsel, sundhed og for den gode balance mellem arbejdsliv og privatliv. Hun er særligt optaget af, hvordan vi hver især designer det liv, som vi ønsker os. Ditte ønsker at understøtte en kultur, hvor det er ok at drosle ned og steppe op alt efter livet og aktuelle ønsker og behov.
Mads rådgiver mennesker og organisationer om ledelse, trivsel og en bedre balance mellem arbejdsliv og familieliv. Én af Mads´ pointer er, at en god balance mellem den tid, du har til rådighed og de opgaver, der skal løses, er helt afgørende for vores arbejdslyst. Mads giver bl.a. et bud på, hvordan du som leder kan understøtte dine medarbejdere i en bedre balance mellem opgaver og tid.
Stine leder aktuelt to forskellige forskningsprojekter, som dels handler om de digitale mediers rolle i sammenvævningen af vores arbejdsliv og privatliv og dels handler om danskernes erfaring med og oplevelse af databaseret tracking i hverdagen. Hør Stines bud på, hvordan vi bedst tilrettelægger arbejdet, så vi får fordele af både digitalt arbejde på distancen og af at møde ind på arbejdspladsen.
Helle har i mange år bidraget til en bedre balance i danskernes arbejdsliv. Siden 2005 har hun arbejdet for familievenlighed på danske arbejdspladser og har blandt andet taget initiativ til ”Tænketanken Arbejde & Familieliv”. I 2013 udgav hun bogen ”Work-Life Balance 2,0” sammen med forfatteren Kim Reich. Helle giver bl.a. et bud på, hvad der kendetegner en familievenlig arbejdsplads anno 2022.
Udfyld formularen, så ringer vi til dig.
Vi engagerer os direkte på arbejdspladserne, skaber dialog og inspirerer til handling, der fremmer medarbejdertrivsel og motivation – og giver bonus på bundlinjen!