Rapport
DA
2019
Publikation

RAPPORT: Medarbejdertrivsel i et lederperspektiv – en undersøgelse blandt ledere i Danmark

Vi ved fra God Arbejdslyst Indeks, at ledelse – og lederen – har stor betydning for medarbejdernes trivsel og arbejdslyst. Derfor kigger vi i denne rapport nærmere på medarbejdertrivslen set fra ledernes perspektiv. Grundlaget for rapporten er en undersøgelse blandt næsten 1.000 ledere på det danske arbejdsmarked, som vi har bedt om at svare på en række spørgsmål om medarbejdertrivsel. Rapporten giver blandt andet et indblik i ledernes erfaring med målrettet at arbejde med medarbejdertrivsel og deres vurdering af den generelle medarbejdertrivsel i deres egen organisation. Rapporten indeholder også en række anbefalinger til, hvordan du som leder kan blive endnu bedre til at arbejde med medarbejdertrivsel i dit daglige ledelsesarbejde.

Undersøgelse: Viden og dialog øger medarbejdertrivslen

Hvad gør lederne for at styrke trivslen – og hvilke konsekvenser har det, når medarbejderne ikke trives? Det er nogle af spørgsmålene i den nye undersøgelse, ’Medarbejdertrivsel i et ledelsesperspektiv’. Hent hele undersøgelsen og læs om danske lederes erfaringer og udfordringer i arbejdet med at sikre medarbejdertrivsel.

Hovedpunkter

Lederne har trivsel på dagsordenen

  • 96% af lederne arbejder med medarbejdertrivsel
  • Hver sjette leder har oplevet mistrivsel blandt medarbejderne

Ledere og medarbejdere ser forskelligt på trivsel

  • 30% af lederne mener, at dårlig trivsel primært skyldes forhold i medarbejderens privatliv
  • Hver fjerde lønmodtager oplever, at arbejdet går ud over hjemmefronten

Samtale fremmer forståelsen

  • 66% af alle ledere bruger 1:1-samtalen med den enkelte medarbejder
  • Knap hver anden leder føler sig dårligt rustet til 'den svære samtale' om medarbejderens private problemer

Styrk medarbejdernes trivsel med GAIS

Med onlineværktøjet GAIS kan du tjekke trivslen i dit eget team eller hos dig selv. GAIS er nemt at bruge og måler arbejdslysten på syv centrale faktorer. Efter målingen får du håndplukket inspiration, viden og værktøjer, som du kan bruge til at styrke arbejdslysten – både sammen med teamet og hver enkelt medarbejder. Men en trivselsmåling kan ikke stå for sig selv – den bliver først værdifuld for jer og jeres organisation, når du – som leder eller HR – har redskaberne og forståelsen til at handle på den data målingen giver. Det er her vi kommer ind i billedet! Med vores trivselsforløb hjælper vi jer til at finde ud af, hvordan I bedst løfter på trivslen hos jer.

 

[Link til værktøjer: Dialoghjul, (Samtalekort), Forberedelses- og refleksionsskema til MUS]