BOGLANCERING DEN 3. DECEMBER 2024 │ 15:00 – 17:00 (tjek ind fra kl. 14:30) │ RÅDHUSHALLEN │ AARHUS RÅDHUS
Ja, vi skal! 💪🏻
Myter og fordomme om de unge florerer på de danske arbejdspladser. Og mange af dem kommer af misforståelser og manglende viden.
Så kom og vær med, når Videncenter for god arbejdslyst og Studenterhus Aarhus inviterer til officiel lancering af vores spritnye bog: "Forkælede unge? Fordomme og fakta om fremtidens arbejdsstyrke"
Få den allernyeste viden på området, når vi præsenterer nogle af bogens hovedresultater - og vær med, når vi sammen med eksperter, ledere og de unge selv sætter spot på, hvad der er fup, og hvad der er fakta!
Eventet er primært målrettet nøglemedarbejdere inden for HR og arbejdsmiljø samt ledere og beslutningstagere. Kort sagt: Alle jer, der gerne vil forstå jeres unge kollegaer og medarbejdere bedre! 🎯
Det er gratis at deltage, og det er først til mølle – så skynd dig at tilmelde dig via linket HER. Eller tryk på tilmeldingsknappen ovenfor👆
Erhvervs- og ungeforsker, forfatter, foredragsholder og ekstern lektor på CBS. De seneste 16 år har Søren lavet omfattende empiriske studier af den første generation af digitale indfødte, altså unge som har levet hele livet med internettet, sociale medier og mobiltelefonen. Han har bl.a. skrevet bøgerne: Digitale indfødte på job og Unge stemmer i det digitale demokrati. Søren har leveret afsættet for vores antologi med sit svar på spørgsmålet: ”Hvorfor taler vi hele tiden om de unge?” Hans opfordring til lederne for den nye generation af medarbejdere er at være kritisk over for fordommene om dem.
For de kræver nuancering!
Virksomhedsleder på Job, Aktivitets- og Kompetencecentret i Gentofte (JAC), ledelsesrådgiver, forfatter og foredragsholder. Ann-Christina fortæller i vores antologi om sine erfaringer med at droppe hierarkiet – en tilgang der især appellerer til den unge generation, som træder ind på arbejdspladserne og har en forventning om at være i øjenhøjde med ledelsen. De unge og de erfarne forventer begge en høj grad af gennemsigtighed og medindflydelse. Men det særlige for den unge generation er ifølge Ann-Christina, at ”den 90 % ledelsesløse metode”, som de praktiserer på JAC, ikke skal forklares eller forsvares. De forventer, at ledelse er noget, man gør i fællesskab!
Kommunikations- og SoMe-ansvarlig i Studenterhus Aarhus. Amanda er ’den unge stemme’ i vores panel. Hun har bidraget til antologien med en artikel om, hvordan den udbredte forståelse af, hvad det vil sige ’at opføre sig professionelt’, forhindrer os i at være hele mennesker på arbejdet. Amanda mener, at omtalen af de unge som krænkelsesparate, tryghedsnarkomaner og snowflakes er et udtryk for, at mange repræsentanter fra de ældre generationer har en generelt kritisk tilgang til følsomhed. Men for mange unge er netop følsomheden det, der kendetegner betydningsfulde relationer – også på arbejdspladsen!
Arbejder for SAM International som konsulent, headhunter og coach for fremtidens bæredygtige arbejdspladser. Mie bidrager til vores antologi med et perspektiv om, at vi gør klogt i at være nysgerrige på de unges grænsesætning, der er meget sundere end hendes egen generations. Hun mener, vi har fået præcis, hvad vi bad om, da vi opdragede dem til at ‘mærke efter’ og have høje forventninger til sig selv, de fællesskaber, de færdes i og vores fælles engagement i verden omkring os. De har også oplevet mange af forældregenerationen forlade deres arbejdspladser, fordi kroppen sagde fra før fornuften. Så nu stemmer de unge med fødderne – for man behøver jo ikke opfinde den dybe tallerken to gange!