Event

Medbestemmelse – frihed eller forbandelse

Hvad betyder medbestemmelse for dit arbejdsliv? Og hvordan får du mere af den? Bliv også klogere på, om du kan have for meget medbestemmelse i dit arbejde. Var du forhindret i at deltage i vores event på dagen, får du her muligheden for at se en optagelse fra den 26/5 2021.

Medbestemmelse – et tveægget sværd?

Mange vil nok associere ordet medbestemmelse med indflydelse, frihed og kontrol over vores egen situation. Og det vil de fleste gerne have. Ved dette event stiller vi skarpt på, hvordan forskellige typer af organisationer arbejder med at uddelegere beslutningskraft og give medarbejderne medbestemmelse. Og vi kommer op på den helt store klinge. Nogle virksomheder har brudt hierarkiet ned og udliciteret beslutningskraften 100 % til medarbejderne, og andre arbejder med selvledelse i en klassisk organisationsstruktur, men på nye måder. Vi udforer det eksisterende, samtidig med at vi flipper mønten og ser på bagsiden ved for meget medbestemmelse.

Se eventet her

Vi har spurgt danskerne

Eventet tager afsæt i vores rapport Medbestemmelse – frihed eller forbandelse. I undersøgelsen bag rapporten har vi spurgt 2.546 repræsentativt udvalgte danskere om, hvordan det står til med deres oplevelse af medbestemmelse i arbejdslivet. Resultaterne af undersøgelsen suppleres med en række perspektiver fra førende forskere og praktikere fra danske virksomheder og organisationer – du kan møde flere af dem i videoen ovenfor.

Du kan hente vores rapport "Medbestemmelse – frihed eller forbandelse" ganske gratis.

Mød blandt andre...

LEDER AF JAC, GENTOFTE KOMMUNE

Ann-Christina er cand.mag. i psykologi og voksenpædagogik og forfatter til bogen ”Ledelse i virkeligheden”, som hun har skrevet sammen med den tidligere direktør for IRMA, Alfred Josefsen. Hun er leder af JAC, som er et job, aktivitets- og kompetencecenter i Gentofte Kommune. De blev kåret til Europas Bedste Arbejdsplads 2020.

 

ann-christina-matzen

ORGANISATIONSPSYKOLOG, AGORA ANNE LUND THYBRING

Anne er specialiseret i selvledende organisationsformer. Hun er tilknyttet Aalborg Universitet og er desuden en af de drivende kræfter bag forsknings- og udviklingsprojektet ”Organisationer Gentænkt”. Desuden er hun medstifter af IT-virksomheden Building Nomi, som udvikler software, der understøtter dynamisk organisering og medbestemmelse i radikal grad.

anne-lund-thybring

LEKTOR OG ASSOCIERET PROFFESOR, AARHUS UNIVERSITET HANS HENRIK KNOOP

Hans Henrik leder forskningsenheden for positiv psykologi på Aarhus Universitet. Ligeledes er han ekstraordinær professor ved North-West University i Sydafrika. Hans forskning fokuserer på trivsel, læring, kreativitet i pædagogik, uddannelse og arbejdsliv.

hans-henrik-knoop

PARTNER IMPLEMENT CONSULTING GROUP MAX ROED MIKKELSEN

Max arbejder til daglig med personlig energiledelse, teams og lederudvikling. Max har en fortid som officer i Forsvaret og har arbejdet med at sammensætte teams til Forsvarets internationale missioner.

max-roed-mikkelsen

INDEHAVER, KAPOW VIVI K. SCHÄGELBERGER

Vivi har arbejdet som kreativ ansvarlig på bureauer i Danmark siden 1996. I 2011 startede hun i LEGO Agency, hvor hun havde ansvaret for udviklingen af alle globale kampagner til børn og voksne. Derefter blev hun Play Director i LEGOs Social Responsibility afdeling frem til januar 2021, hvor hun stiftede sin egen virksomhed KAPOW. Hun giver et perspektiv.

vivi-shaegelberger

VICEDIREKTØR, VIA SUSANNE SØNDERGAARD

Susanne er ansvarlig for en række lederuddannelser og videreuddannelser til den offentlige og private sektor. Hun er optaget af, hvordan bevidst strategisk arbejde samt ledelse og organisering kan understøtte udvikling, drift og arbejdsmiljø.

susanne-soendergaard